Een boek schrijven? Waar begin je aan? Ontdek het!

Veel mensen dromen ervan om een boek te schrijven. Maar weet je wel waar je aan begint? De gratis online training ‘een uitgever zoeken of zelf uitgeven’ helpt je om écht van start te gaan met jouw beste boek. En nu heb je nog een reden om hem te volgen, want onder de deelnemers van de training in november verloot ik een gratis Skypesessie!

Klik hier om direct naar de gratis onlinetraining te gaan.

1 miljoen potentiële schrijvers

Wist je dat 1 miljoen Nederlanders een onaf manuscript in hun nachtkastje hebben liggen? Een boek schrijven spreekt tot de verbeelding en een boek op je naam hebben staan lijkt iets om naar te streven. Maar potentiële schrijvers van Nederland, waarom zou je dat eigenlijk willen?

Suzanne Jansen wilde nooit meer een boek schrijven

Het kost namelijk enorm veel tijd en energie om een boek te schrijven. Iemand als Suzanne Jansen bezwoer zichzelf na het schrijven van Het Pauperparadijs om nooit meer een boek te maken. Ze vond het een eenzaam proces en ze voelde zich tijdens het schrijven enorm verloren in het zoeken naar wat het verhaal nou moest zijn (Inmiddels heeft ze met haar tweede boek Ondanks de Zwaartekracht toch laten zien dat het bloed kroop waar het niet gaan kon).

Schrijven is één ding, (laten) uitgeven een tweede

Als je besluit om een boek te gaan schrijven is het belangrijk om te bedenken waar dat boek over gaat en vooral: waarom het er moet komen. Die ‘waarom’-vraag is extreem belangrijk, want hij hangt samen met de keuzes die je later – als je een duimendik manuscript hebt liggen – zal moeten maken. Eén van de belangrijkste keuzes is: geef ik mijn boek zelf uit of laat ik het uitgeven

Ga goed voorbereid van start en schrijf je beste boek

Heb je besloten om ervoor te gaan? Ga dan goed voorbereid aan de slag. Zodat jij echt stappen kunt maken in dit spannende proces. Het uitgangspunt van de gratis onlinetraining is of je een uitgever wilt zoeken of je boek zelf wilt uitgeven. Er zijn nog veel meer keuzes die je moet maken als je een boek wilt uitbrengen, maar dit is een hele belangrijke. Want hierdoor bepaal je voor een groot deel hoe jouw boekschrijfproces eruit komt te zien. En of deze aanpak bij jou als auteur past.

Volg de gratis training en maak kans op een Skypesessie met Boekcoach

Dus volg deze gratis training, bestaande uit 8 korte video’s en af en toe een opdracht. Onder alle deelnemers in november verloot ik in de maand erop een gratis Skypesessie van een half uur (t.w.v. 75 euro) waarin ik je nog meer ga helpen om jouw beste boek te schrijven!