I Love My Boekhandel

De boekhandel: een stoffig instituut zonder enige marketingwaarde? Want tja, we kunnen alles toch online krijgen? Welnee. Boekhandels zijn in potentie de grootste promotor van je boek. Reken maar even mee: als alle boekhandels in Nederland één exemplaar van je boek zouden verkopen, heb je al minimaal 1.500 (!) boeken verkocht.

Succesvol verkopen via de boekhandel

En heb je de mazzel dat je een boekverkoper ontmoet die écht in je boek gelooft? Dan kan die ene boekhandel soms wel tweehonderd exemplaren per maand van je boek verkopen. Zelfs als je boek helemaal geen bestseller is. Hoe dat komt? Dat is de kracht van de persoonlijke aanpak van een boekverkoper.

29 april: International Bookstore Day

Want alle webshops ten spijt: boekhandels zijn nog de steeds de plek waar we de meeste van onze boeken verkopen. Gelukkig maar! En dat vieren we op 29 april, want dan is het International Bookstore Day.

Hoe krijg je een goede band met je boekhandel?

Hoe zorg je ervoor dat je een boekhandelaar ontmoet die extra zijn best voor jou wil doen? Een warme band hebben en onderhouden met deze persoon kan hier enorm bij helpen. Wil je een warme relatie met de boekhandel, dan is het in ieder geval belangrijk dat:

• Jij ook gelooft in de boekhandel. Dat betekent dus dat je je boeken graag koopt in de boekhandel
• Je boek beschikbaar is bij het Centraal Boekhuis. Dit kan ik voor je regelen
• Je je boek op tijd ‘aanbiedt’ aan de boekhandel. En wat is ‘op tijd’? Daarover blog ik binnenkort
• Je goede voorwaarden biedt aan de boekhandel, bijvoorbeeld korting of recht van retour
• Je boek ook daadwerkelijk boekhandelswaardig is, dus kwalitatief hoogwaardig is en een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft
• Je boek een goede PR & marketingcampagne mee krijgt. Denk ook aan posters en ander promotiemateriaal
• Je niet je advertenties alleen naar online boekhandels laat verwijzen
• Je boek uiteraard supergoed is en deze met recht een persoonlijke aanbeveling van je boekverkoper verdient

Tja, hoe maak je je boek supergoed? In ieder moet je gewoon maar gaan beginnen met jouw geniale boekidee. Volg mijn gratis online training ‘Je hebt een Geniaal Boekidee. En dan?’

Succes!